Neuropsykiatrisk utredning

Neuropsykiatrisk utredning

På VEGA Psykologi erbjuder vi neuropsykiatriska utredningar till barn, ungdomar och vuxna. Det betyder att vi tillsammans med dig tar reda på om svårigheter hos dig eller ditt barn kan bero på en eller flera bakomliggande neuropsykiatriska diagnoser, till exempel ADD, ADHD eller autismspektrumtillstånd.
En neuropsykiatrisk utredning kan vara aktuell om du eller ditt barn besväras av svårigheter med uppmärksamhet och koncentration, struktur och planering, känsloreglering eller socialt samspel. Kanske upplever du eller ni många utmaningar i vardagen, hemma, i skolan eller på arbetet, vilket kan göra att man mår väldigt dåligt.
 
En utredning kartlägger styrkor, svårigheter och behov i vardagen. Genom en utredning så får du en ökad kunskap och förståelse för hur du eller ditt barn fungerar, ett viktigt steg i att få rätt typ av anpassningar, stöd och behandling.
 
I vissa fall leder utredningen till en neuropsykiatrisk diagnos, men inte alltid.

Hur går det till?

På VEGA Psykologi arbetar psykolog och läkare tillsammans i team. Vi använder oss av forskningsbaserade och välbeprövade metoder i vårt utredningsarbete. Vår personal har flerårig erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar av barn, ungdomar och vuxna.

I utredningen ingår:
 
– Bedömningssamtal
– Formulär om symtom
– Fördjupade intervjuer
– Läkarbesök
– Psykologtestning
– Återgivning av resultat och eventuell diagnos, samt rekommendationer framåt
 

Pris

Bedömningssamtal

Är du osäker på om en full utredning behövs? Boka ett personligt bedömningssamtal med en av våra psykologer. Vi finns tillgängliga på någon av våra mottagningar, eller via video och telefon. Tillsammans med psykologen kommer ni fram till om utredning är rätt för dig, eller om det finns andra insatser som passar dig bättre. Väljer du att gå vidare med en neuropsykiatrisk utredning dras kostnaden för bedömningen från utredningspriset. 
 
1500kr
 

Neuropsykiatrisk utredning

Delbetalning är möjlig. 
Kontakta oss för pris om du redan genomfört delar av utredning, eller vid second opinion. För företag och andra organisationer lämnas offert. 
 
29 500kr